Axer

Vi utvikler, selger og forvalter eiendom sentralt på Østlandet og i Bergen.

Siden oppstart i 1999 har vi bygget over 1000 boliger, og har over 4000 boliger under utvikling. I tillegg har vi utviklet 70.000 kvm. næringslokaler, og vi i dag forvalter ca. 40.000 kvm. av disse.

Evnen til å finne gode løsninger og å tenke nytt kjennetegner Axer. Det gjelder så vel løsninger for våre leietakere som boligkunder, og for utvikling av tomter og næringseiendommer. Vår filosofi er at de beste løsningene finnes gjennom samarbeid, og ved å vurdere flere alternativer.

Axer jobber aktivt med å vurdere nye eiendommer for kjøp. Det siste året har vi økt vår tomtebank for boligformål til ca. 4000 boliger gjennom kjøp av råtomter og næringseiendommer som skal omreguleres til boligformål.

Borger Borgenhaug startet Akershus Eiendomsutvikling i 1999, senere Axer, med ønske om å finne løsninger på eiendomsutfordringer hvor andre ikke har kommet i mål.

  Ved oppstarten hadde Borgenhaug ervervet seg bred erfaring seg gjennom ti år i Veidekke ASA, hvor han var leder for prosjektutviklingsavdelingen, region syd, når han sluttet. Utdanning innen ingeniørfag, taksering, eiendomsforvaltning og utvikling tok han i parallell.

Oppstart

I 1999 etablerer Borgenhaug Akershus Eiendomsutvikling sammen med to partnere med kapitalen fra salg av selvbygget hus på Tjøme. I begynnelsen var bygging og tilpassing av dagligvarebutikker hovedfokus, mens boligutvikling startes i parallell med bygging av 12 leiligheter i hjembyen Tønsberg.

Axer videreutvikles

I 2003 kjøper Borgenhaug ut partnere og blir 100% eier av Akershus Eiendomsutvikling og i 2005 samles alle prosjektselskaper under Axer Eiendom for å gi bedriften en tydeligere profil utad.

Næringsbygg

Utvikling av næringsbygg har skjedd som en kombinasjon av nybygg og transformasjon av eldre bygningsmasse. Varehus for ICA, KIWI, REMA 1000, Elkjøp og Lefdal har vært spesielt viktig. I tillegg har kontorbygg blitt en sentral del av virksomheten.

Kombinasjonsbygg

I perioden 2007 til 2010 ferdigstiller Axer tre prosjekter som alle kombinerer næringslokaler og leiligheter. Parkgata i Hamar kombinerer leiligheter og kontor, mens Storhamar terrasse og Strømmen Atrium & Studio kombinerer begge leiligheter og dagligvare.

Sentralisering og tomtebank

I de senere årene har Axer hatt økt fokus på Østlandet og Bergensregionen. Vår tomtebank har også økt betraktelig og vi har nå over 4000 boliger under utvikling i østlandsområdet ved Oslo, Asker, Romerike og Follo, samt Bergen ved Sansli, Fyllingsdalen, Nesttun og Kronstad.

Forretningsidé

 

Vi utvikler, selger og forvalter eiendom sentralt på Østlandet og Vestlandet


Visjon

 

Best på løsning

Axers visjon er å være best på løsning, enten det gjelder bebyggelsen for en tomt eller løsninger for våre leietagere, boligkjøpere eller andre partnere. Dette er vår ledestjerne som vi strekker oss etter i alt vi gjør. 


Verdier

 

Løsningsorientert

Evnen til å finne gode løsninger og tenke nytt kjennetegner Axer. Vi skal ikke låse oss i en måte å tenke på, men vurdere et brett spekter av løsninger før vi bestemmer oss. Vi vet også at de beste løsningene finner vi ved å involvere kunder og samarbeidspartnere.

Engasjert

I Axer liker vi det vi jobber med og menneskene rundt oss. Vi skal ha en kultur hvor er vi engasjerte, entusiastiske og dedikerte. Vi strekker oss etter å kunne gi raske tilbakemeldinger og å finne løsninger som skaper fremdrift. Det skal være positivt og konstruktivt å samarbeide med Axer.

Forutsigbar

Axer er til å stole på. Vi skal levere etter avtale og søker å gjennomføre strukturerte og transparente prosesser.  Ærlighet, pålitelighet og integritet skal gi den forutsigbarheten vi strekker oss etter.

Kontakt oss gjerne direkte til en av våre medarbeidere nedenfor. Gjelder henvendelsen utvikling av prosjekter og tomter, vil Torstein kunne bistå i Hordaland, og Hans Jørgen for Østlandet. Gjelder det kjøp av bolig hjelper Harald deg gjerne. For prosjekt under utførelse kan Christer bistå i Hordaland, og Robin for Østlandet. Har du kjøpt bolig og flyttet inn, er du velkommen til å ta kontakt med Terje eller Sverre for reklamasjoner og andre spørsmål. For spørsmål om fakturaer og økonomi, ta gjerne kontakt med Runa. Lurer du på noe helt annet? Ring oss gjerne på telefon 22 03 81 00.

Mathias Lorentzen

Utdannet som siviløkonom med en master i finans fra Handelshøyskolen i København og statsautorisert revisor med master i revisjon og regnskap fra NHH. Han har erfaring fra revisjon og transaksjonsrådgivning i PwC, hvor han blant annet jobbet mye med eiendomstransaksjoner.

Pål P. Syse

Pål P. Syse

Senior rådgiver

+47 22 03 81 10
syse@axer.no

vCard

Syse har tretti års ledererfaring fra store virksomheter i bygg- og anleggsbransjen, innenfor blant med HR, forretningsutvikling og kommunikasjon.

Torstein Hågensen-Drønen

Torstein Hågensen-Drønen

Prosjektutviklingssjef Bergen

+47 55 38 90 11
torstein@axer.no

vCard

Utdannet arkitekt fra University of East London og Arkitektur- og Designhøyskolen i Oslo, Takstmann fra Høyskolen i Østfold, samt Ansvarlig søker og plankonsulent fra Høyskolen i Bergen. Har hele karrieren arbeidet med eiendomsrådgivning, -vurdering og utvikling.

Ragnhild Hovde Slettemoen

Ragnhild Hovde Slettemoen

Økonomisjef

+47 22 03 81 05
ragnhild@axer.no

vCard

Utdannet siviløkonom fra Universitet i Agder. Har erfaring innen regnskap og finansiell konsernrapportering fra NorgesGruppen og Circle K/Statoil Fuel & Retail.

Harald Renskaug

Harald Renskaug

Prosjektsjef

+47 22 03 81 14
harald@axer.no

vCard

Utdannet sivilingeniør fra Trondheim. Jobbet hos entreprenør Skanska Norge AS i 11 år som prosjektleder på større bolig og hotell prosjekter. Deretter 6,5 år hos utbygger OBOS Nye Hjem AS som prosjektleder på større boligprosjekter.

Robin Svevad

Arbeidet siden 2006 i bygg og anleggsbransjen på større prosjekter. Har mesterbrev innenfor tømrerfaget og har senere tatt utdanning innenfor økonomi og ledelse. Har tidligere jobbet for Selvaag Bygg og Betonmast AS som arbeidsleder.

Christer Mæhlum

Christer Mæhlum

Prosjektsjef Bergen

+47 55 38 90 12
christer@axer.no

vCard

Har arbeidet innen bygg og anleggsbransjen siden 2004 på prosjekter i forskjellige størrelser. Har Mesterbrev innenfor tømrerfaget og har utdanning innenfor ledelse, økonomi og markedsføring. Har tidligere jobbet for Polygon og AF gruppen som Prosjektleder.

Ola Varpe

Ola Varpe

Eiendomsforvalter

+47 48 40 06 49
ola@axer.no

vCard

Har mastergrad i International Business med spesialisering i prosjektledelse fra Hult i London og bachelor fra BI Oslo med fag på Berkeley. Flere års erfaring innen eiendom, både fra utviklings og forvaltningssiden.

Hans Jørgen Hansen

Hans Jørgen Hansen

Prosjektutvikler

+47 94 84 94 84
hans.jorgen.hansen@axer.no

Utdannet som eiendomsutvikler med en mastergrad i eiendomsutvikling fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Bachelor i økonomi og administrasjon med fordypning i eiendomsfag. Han har tidligere jobbet i Veridian AS som juniorrådgiver med verdivurdering av eiendom i tillegg til et internship hos Norwegian Property ASA (NPRO) hvor han jobbet med kommersiell forvaltning, drift og vedlikehold.

Runa Bergersen

Runa Bergersen

Økonomikonsulent

+47 22 03 81 02
runa@axer.no

vCard

Har sytten års erfaring innen regnskap, økonomi og administrasjon, blant annet hos Wilh. Wilhelmsen, Banqsoft ASA og Trigcom. Hun har økonomiutdanning fra BI, samt flere fagspesifikke kurs.

Gaganprit Kaur Plaha

Gaganprit Kaur Plaha

Konserncontroller

+47 22 03 81 15
gaganprit@axer.no

vCard

Statsautorisert revisor med bachelor i regnskap og revisjon fra Handelshøyskolen BI i Oslo og master i regnskap og revisjon fra NHH. Hun har erfaring med revisjon, regnskap og konsernrapportering fra blant annet EY, Umoe og Otello Corporation.

Jorunn Marie B. Borgenhaug

Jorunn Marie B. Borgenhaug

Regnskapsmedarbeider

+47 22 03 81 12
jorunn@axer.no

vCard

Regnskapsmedarbeider med 2 års erfaring fra Axer Eiendom AS.

Borger Borgenhaug

Borger Borgenhaug

Styreleder

22 03 81 03
borger@axer.no

vCard

Grunnlegger og eier av Axer. Har jobbet ti år i Veidekke hvor han ledet prosjektutviklingsavdelingen, region syd, når han sluttet. Utdanning innen ingeniørfag, taksering og eiendomsutvikling, sistnevnte ved Sheffield Hallam University.

Harald Hellebust

Harald Hellebust

Styremedlem

+47 21 02 10 00

Hellebust er advokat og partner i Wiersholm. Hans kjernekompetanse er selskapsrett, M&A og kontraktsrett. Hellebust arbeider hovedsakelig med fusjoner og oppkjøp, risikokapitalinstrumenter og private equity. Han har også møterett for Høyesterett.

Knut Løken

Knut Løken

Styremedlem

+47 23 11 96 00

Knut Løken er Investeringsdirektør i Linstow AS hvor han har ansvar for transaksjoner og forretningsutvikling, samt er del av selskapets ledergruppe. Før dette var han partner i ABG Sundal Collier hvor han arbeidet i skjæringspunktet mellom corporate finance og eiendom. Løken er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI med spesialisering innen finans.