Axer

Hamar / Leiligheter

Parkstudio

Et halvt kvartal i Hamar sentrum ble til 65 studioleiligheter, kontorer og garasjekjeller.

Ferdigstilt 2007


  • Prosjektbilder
  • Prosjektbilder
  • Prosjektbilder
  • Prosjektbilder

Totalt 65 leiligheter i Hamar sentrum. 48 leiligheter i to nybygg og 17 leiligheter totalrenovert i gammel enverdig bygård. Fine felles arealer som takterrasse og gårdsrom. I tillegg ble parkeringskjeller og bygget og kontorer overtatt og forvaltet. Kvartalet fremstår i dag med god harmoni mellom gammelt og nytt.

Et halvt kvartal midt i Hamar sentrum skulle selges. Jernbaneverkets virksomheter ble sentralisert og Axer så muligheten for en ny utnyttelse av denne sentrale beliggenheten. Her var det flere utfordringer med verneverdig bebyggelse som skulle rehabiliteres og ombygges.

Etterspørselen etter sentrale leiligheter med garasje og heis var stigende i Hamar.  Som den første utvikler på Hamar, utviklet Axer små kompakte studioleiligheter med gode felles kvaliteter som takterrasse og fine gårdsrom.

Hamar kommune takket Axer spesielt for hva transformasjonen av denne eiendommen. Få trodde det var mulig å finne en god løsning med så begrenset plass. Under vises et bilde av hvordan det så ut før og etter transformasjonen.